Eksamen

Tastatur, illustrasjon

Nyttig informasjon om bruk av digitale verktøy, pålogging, tekniske krav og maler til eksamen 2017.

Innlogging
De flest skolene i Rogaland benytter FEIDE-innlogging til eksamen, derfor er det viktig at du i god tid før eksamen sjekker at FEIDE-brukeren din virker. Hvis du er usikker, så er altså FEDIE-brukeren den samme som du logger på skolens trådløse nett med. Dette kan testes på her:

 https://innsyn.feide.no  (Velg "Rogaland fylkeskommune" som tilhørighet)

Hvis du IKKE kommer inn her med den brukeren du har på skolen, kan du få tilsendt brukernavnet + nytt passord her:  https://glemtpassord.rogfk.no  (Du får da tilsendt dette på sms til det mobilnummeret du har registrert i Skolearena, hvis du vil skifte dette passordet går du til  https://minkonto.rogfk.no)

Innlogging til selve eksamen er her:  https://pgsa.udir.no (Velg "Kandidat")

Test av nedlasting av filer til eksamen
Hvis du bruker nettleseren Internet Explorer 11, kan det oppstå problemer når eksamensoppgaven skal lastes ned. Du bør derfor teste om du kan laste ned denne testfilen, slik at du er sikker på at alt er i orden til eksamen (eksamensoppgavene blir også delt ut i papirversjon på eksamen):
 http://www.udir.no/Vurdering/Eksamen/Test-av-nedlasting-av-filer-til-eksamen/

Programvare
Vær sikker på at du har installert den programvaren du har behov for under eksamen i god tid. Les mer om programvare fylket tilbyr og om Office 365.

Nettressurser
Under eksamen er det nå mulig å bruke noen godkjente nettsider. For våren 2017 er det ressursene som vist under som er tilgjengelig. Hvis du lurer på noe rundt dette kan du ta kontakt med eksamensansvarlige på skolen din.

NDLA er dessverre ikke tilgjengelig.
Årsaken er at vi i fylkeskommunen har en teknisk løsning hvor vi må kjenne den eksakte adressen til alle tjenestene sidene bruker. NDLA benytter en del eksterne tjenester for å bygge sidene, og disse har ikke faste adresser. Det betyr at hver side vil ta over ett minutt å laste for eleven fordi nettleseren ikke finner disse adressene. Det vil virke negativt for eleven i eksamenssituasjonen, og vi velger derfor å utelate NDLA. Vi beklager sterkt at dette skjer, vi skulle svært gjerne kunne tilby NDLA til våre elever.

Tekniske krav 
Følgende nettlesere støttes av prøvegjennomføringssystemet PGS:

Skjermoppløsningen skal være satt til minimum 1024x768

Info og retningslinjer fra Utdanningsdirektoratet

 Skriftlig eksamen videregående skole

 Muntlig eksamen videregående skole

 Her kan du finne eksamensdatoer

Bruk besvarelsesmal under eksamen 

Last ned en besvarelsemal (MS Word) som kan benyttes til eksamen. Ha den lokalt på maskinene din, slik at du har den lagret lokalt før du kommer til eksamen!

 
Del denne artikkelen på: